RENKEMA MEDIATION

Alimentatie

Alimentatie

Partner-alimentatie:

De overheid heeft bepaald, dat er na scheiding een onderhoudsplicht ten opzichte van elkaar geldt, indien u getrouwd bent of geregistreerd partners bent.
Dat betekent, dat berekend moet worden hoeveel u elkaar verschuldigd bent. Belangrijk is, dat de berekening zo wordt uitgevoerd, dat u beiden tevreden bent met de uitkomst: de één wil niet te veel betalen en de ander wil niet te weinig krijgen. De mediator ondersteunt u hierbij.
Een andere mogelijkheid is de hoogte van de alimentatie samen te bepalen.

Kinder-alimentatie:

Uiteraard hebben ouders een onderhoudsplicht ten opzichte van hun kinderen. Uitgangspunt daarbij is, dat de leefsituatie van de kinderen er zo min mogelijk op achteruit gaat.
De kinderalimentatie wordt berekend aan de hand van de zorgverdeling: hoeveel tijd brengen de kinderen door bij de ene ouder en bij de andere ouder. In het ouderschapsplan worden afspraken gemaakt over de zorgverdeling en welke ouder voor allerlei praktische zaken zorgt met de daarbij behorende uitgaven. Voorbeelden zijn kleding, sport, muziekles enz..
Ook hiervoor geldt: een eerlijke verdeling van de kosten is in ieders belang. Ook de kinderalimentatie kan door u samen bepaald worden.

 

UP

copyright | algemene voorwaarden | disclaimer